Op zondag 23 november houdt Duitslands meest bekende vegetarische Ayurveda-kok
Volker Mehl een ‘Ayurveda-guerrilla-streetcooking’. Volker Mehl is tevens tv-kok,
keukenfilosoof en de auteur van succesvolle kookboeken. Regelmatig geeft hij
kooklessen en workshops in heel Duitsland en vanaf november 2014 ook in
Nederland.
In een oude loods in de buurt van Amsterdam kookt Volker Mehl met streekproducten
de heerlijkste vegetarische, ayurvedische gerechten en presenteert zijn nieuwste,
derde kookboek. Iedereen kan in de potten en pannen kijken, ruiken en vooral
proeven wat deze bijzondere kok, die met volle overgave achter het fornuis staat, te
bieden heeft.
Volker Mehl’s kookboeken bevatten vegetarische down to earth recepten. Deze
brengen meer inzicht in de spannende combinaties van onze westerse cultuur met de
eeuwenoude ayurvedische kennis van het leven. Met momenteel meer dan 30.000
verkochte kookboeken, is hij één van de meest succesvolle Duitstalige Ayurvedaauteurs.
Volker’s derde boek Meine Ayurveda Familienküche is een vegetarisch
kookboek voor de hele familie, met veel tips, recepten en heerlijke gerechten speciaal
voor de kleinste gezinsleden. Het boek is verkrijgbaar vanaf september 2014.
Niets voor niets is het credo van Volker Mehl: ”Een verrukkelijke maaltijd maakt
gelukkig en kan in elke vezel van je lichaam gevoeld worden.”
Als u 23 november naar Volker Mehl’s eerste Nederlandse kookevent in Durgerdam
komt, kunt u dat zelf ervaren! !!
Eventlocatie
„De zwarte schuur”
Durgerdammerdijk 100
1026 CD Durgerdam !
Datum
Zondag 23 november van 15 – 20 h
Aanmelding via:
bea@volker-mehl.de
toegang gratis! !
Website
http://www.volker-mehl.de !!
Contactpersoon NL
Bea van den Berg
bea@volker-mehl.de
0031-6-1289 3690
DE PERS Stern gesund leben, "Bauchmenschen" Volker Mehl, Ayurveda Koch, Kochatelier Raum für Genuss
“Geneeskrachtige en coole planten in de keuken van VOLKER MEHL!”
“Nu kookt de nieuwe generatie vegetarische culinaire kunstenaars – de “jonge zachte”.
Een vertegenwoordiger van deze vegetarische keuken is Volker Mehl die in de
afgelopen vijf jaar is uitgegroeid tot superster van de scène.”(Good Taste)
“Van de 5000 jaar oude Indiase ayurvedische voedingsleer heeft Volker Mehl recepten
gemaakt voor het dagelijks leven. Kruidige chutneys ontbreken er niet net als Indiase
groente pakoras. Mehl laat ook zien hoe de klassieke pasta, groentesoep en
aardappelsalade makkelijk ayurvedische te koken zijn.” (Stern)
“De Ayurvedische keuken is het gesprek van de dag – en kookboekauteur Volker Mehl
de popster.” (Glamour)
“Dit kookboek is fantastisch, want het bevat geen moeilijke Indische recepten, maar
Europese-ayurvedische.” (Happinez over Mehl’s kookboek „Koch dich glücklich mit
Ayurveda”) !
“Iemand die kookt met hart en ziel.” (Harald Wohlfahrt, Duitsland’s meest succesvolle
drie-sterren chef-kok) !
“Topper Reloaded. Gewoon een geweldig boek! Net als het voorgaande boek overtuigd
dit ayurvedische Kookboek over de hele linie. Nog nooit was koken met Ayurveda
leuker en zo ondogmatisch als met Volker Mehl. Absoluut een aanrader!” (Dr. Christian
Kessler, hoofdarts van Ayurveda afdeling bij Immanuel Ziekenhuis Berlijn-Wannsee
over „So schmeckt Glück’)

persbericht Volker Mehl NL

Advertisement